13.8 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Marta, 2023

BOLJIM RASPOREĐIVANJEM NOVCA DO VEĆIH PENZIJA

Najnovije vijesti

Narednu godinu penzioneri u Republici Srpskoj dočekuju u iščekivanju najavljenog povećanja penzija. Kako kaže Slobodan Brdar, predsjednik Udruženja penzionera grada Prijedora, koji je i član Upravnog odbora republičkog udruženja, upravo je prijedorsko udruženje najviše radilo da se pokrene inicijativa za povećanje.

– Uprkos posustaloj privredi, novca ima. Samo ga treba bolje rasporediti, a trebalo bi smanjiti i javnu potrošnju, naročito plate funkcionerima – rekao je Brdar. On se osvrnuo na rad Udruženja u ovoj godini. Kao značajno izdvojio je davanje jednokratne pomoći penzionerima koji se nalaze u stanju socijalne potrebe. Za tu namjenu je, uz pomoć Gradske uprave, obezbijeđeno 130.000 KM. Brdar je dodao da će se, naredne godine, jednokratna pomoć isplaćivati u smrtnim i slučajevima teške bolesti, kako je Statutom i predviđeno, jer Udruženje penzionera ne može biti socijalna ustanova. I ove godine, Udruženje je penzionerima obezbijedilo mogućnost kupovine ogreva na odgođeno plaćanje u šest jednakih rata, a to pravo iskoristilo je više od 150 penzionera. Iz Udruženja je rečeno da se radi na tome da se olakša plaćanje računa za grijanje penzionerima koji koriste usluge Gradske toplane.

– Mi ćemo pokušati da sa upravom „Toplane“ i Gradskom upravom dođemo do rješenja za penzionere koji ne mogu plaćati račune za grijanje, bilo putem subvencija ili nekih olakšica – naveo je Brdar.

Z.J.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!