Parastosom u Crkvi Svete Trojice i polaganjem vijenaca na Centralno spomen obilježje, te slavskim ručkom, Boračka organizacija grada Prijedora danas je obilježila krsnu slavu, Svetog velikomučenika Dimitrija – Mitrovdan. Uz proslavljanje krsne slave, Boračka organizacija se prisjetila svojih poginulih saboraca koji su najzaslužniji za stvaranje otadžbine, kaže Zoran Predojević, predsjednik Boračke organizacije grada Prijedora.
– Na današnji dan ćemo poželjeti slogu, zdravlje, uspjeh na poslu, više djece, manje odlazaka sa ovih prostora i ono što je najbitnije da  sačuvamo Republiku Srpsku za koju je poginulo  23 000 srpskih boraca, najboljih sinova srpskog naroda sa ovih prostora – rekao je Zoran PredojevićGrad Prijedor sistemski pomaže Boračku organizaciju uz vrlo dobru uzajamnu saradnju i rješavanje ključnih pitanja. Povodom krsne slave čestitke je uputio i gradonačelnik Milenko Đaković.

– Svim borcima grada Prijedora kao i svima  koji proslavljaju ovu slavu želim uspješan i zdrav život u narednom periodu. Želim da je dostojanstveno proslave, onako kako to dolikuje srpskom pravoslavnom narodu. Ovo je uvijek i vrijeme kada se ratne kolege prisjećaju svojih poginulih saboraca, svojih prijatelja koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske i na sve načine nastoje evocirati uspomene, a i sagledati kako pomoći u rješavanju zaostalih problema njihovim porodicama – istakao je Đaković.
Boračka organizacija grada Prijedora broji oko 10 100 članova sa potpisanim pristupnicama. Sa područja Prijedora u  Odbrambeno – otadžbinskom ratu poginulo je oko 636 boraca.

V.R

PrethodniPRIJEDORČANI BESPLATNO KONTROLISALI TEHNIČKU ISPRAVNOST VOZILA
SlijedećiDRUŽENJE PRIJEDORSKIH OSNOVACA SA DJEČIJIM PISCEM