Danas je u Prijedoru održana sjednica Regionalnog odbora Boračke organizacije kojoj je prisustvovao i predsjednik BORS-a Milomir Savčić. Raspravljano je o statusu boračkih kategorija te o podizanju, kako je istaknuto, neosnovanih optužbi za ratne zločine koje su, navodno, počinili predstavnici Boračke organizacije.

– Boračka organizacija nije zadovoljna posljednjim usvajanjem budžeta Republike Srpske, jer njime nije dat doprinos poboljšanju statusa boraca i drugih boračkih kategorija – rekao je Zoran Predojević, presjednik Boračke organizacije Prijedor, smatrajući da je riječ o minimalnim sredstvima za koja se ne može reći da će poboljšati život boraca i podići njihova prava na veći nivo. Predojević je naglasio da sva dešavanja, ne samo u Republici Srpskoj nego i cijeloj regiji gdje živi srpski narod, nisu slučajna već sinhronizovana aktivnost na urušavanju srpskog identiteta. Po njegovom mišljenju, u okviru tog plana je i optužnica protiv  predsjednika BORS-a, ulazak u prostorije Boračke organizacije i napad na njene predstavnike. Milomir Savčić, predsjednik Boračke organizacije RS, ocijenio je da dosadašnja podrška borcima osumnjičenim za ratne zločine nije dovoljna, zbog čega će Boračka organizacija zahtijevati da se reaktiviraju zaključci Narodne skupštine iz aprila 2015. godine koji se tiču ovog pitanja.

Savčić je istakao da Boračka organizacija RS, u vezi sa nedavnim incidentom u prostorijama Boračke organizacije Prijedor, daje punu podršku njenom predsjedniku Zoranu Predojeviću i zahtijeva da nadležne službe ispitaju ovaj slučaj i sankcionišu one koji su nasrnuli na predstavnike boraca.

P. Š.

PrethodniSARADNЈOM DO NAJBOLЈIH RJEŠENЈA ZA POTROŠAČE I KOMUNALNA PREDUZEĆA (video)
SlijedećiUjedinjena Srpska o reakcijama na film o Draži Mihailoviću