12.8 C
Prijedor
Četvrtak, 28 Septembra, 2023

BREZIČANI: TRODNEVNO SVETKOVANJE O OGNJENOJ MARIJI (video)

Najnovije vijesti

U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva „Milan Egić“, od 28. do 30. jula u Brezičanima biće održana tradicionalna manifestacija „Svetkovanje o Ognjenoj Mariji“, povodom slave ovog sela i crkve Svete velikomučenice Marine.

U nedjelju 28. jula, kod Društvenog doma, sa početkom u 20.00 časova biće održan Međunarodni festival tamburaških orkestara i vina, koji se održava u znak sjećanja na Novaka Savanovića, osnivača Tamburaškog orkestra KUD-a „Milan Egić“. Pored domaćina, nastupiće tamburaški orkestri iz RS i Hrvatske. Uz zvuk tamburice, svi prisutni te večeri imaće priliku da degustiraju najbolja vina, te slatke i slane delicije prijedorskih ugostitelja.

U ponedjeljak, 29. jula, sa početkom u 20.00 časova, kod crkve u Brezičanima biće održan Festival folklora „Da služimo Božu leturđiju“. Kako kažu organizatori, tada će, pored njihovih članova, nastupiti i kulturno-umjetnička društva iz Drvara i Busija (Srbija), kao i pjevačke grupe iz Knežice. Na Ognjenu Mariju, u utorak, u crkvi Svete velikomučenice Marine u Brezičanima biće služena Sveta liturgija od 9.00 časova. U 12.00 časova kod crkve, za sve goste biće poslužena „Trpeza ljubavi“ koju će pripremiti vrijedne domaćice Brezičana. Organizaciju ove manifestacije koja se održava u okviru „Prijedorskog ljeta kulture“ pomogli su brojni prijatelji i sponzori.

M.Šodić