Visoka cijena zaštitnih maski i rukavica, te veliki iznos računa za potrošenu električnu energiju, ono je na šta se Prijedorčani najviše žale. Ovo su nam potvrdili u Udruženju građana “DON”.

– U početku nije bilo sredstava za održavanje higijene, a nedostajalo je maski i rukavice. Kasnije smo imali poskupljenje ovih proizvoda. Građani su za jedan par rukavica morali izdvajati i do 0.70 KM. Imali smo problem i sa obračunom električne energije, ali je “Elektodistribucija” svima koji su joj se obratili napravila nove obračune – istakla je Murisa Marić, izvršni direktor ovog Udruženja.

Marićeva je potvrdila i da su građani negodovali zbog visokih i neujednačenih cijena goriva. Najviše im je smetalo to što su cijene u Federaciji BiH bile znatno niže.

– Bile su ogromne razlike od pumpe do pumpe, tako da su građani negodovali. Građani su se osjećali diskriminisano, jer imamo iste dobavljače na tržištu. Cijena je sada ispod 1.50 KM, a mogla je da bude i znatno niža – tvrdi ona.

Brojne pritužbe stizale su i zbog kvarova robe tehničke potrošnje. Komentarišući cijenu testa na korona virus u Republici Srpskoj, koja iznosi 200 KM, Marićeva je istakla da je to preskupo i smatra da će malo ko od građana moći da izdvoji toliku sumu novca za testiranje.

B.D.

PrethodniNOVI VIRUS KORONA POTVRĐEN KOD 23 OSOBE
SlijedećiJAVNA OKUPLJANJA SAMO U SKLADU SA VAŽEĆIM ZAKONOM