15.8 C
Prijedor
Petak, 31 Marta, 2023

ČETIRI ODBORNIKA BOŠNJAKA OSUDILA GRAFITE NA CRKVI

Najnovije vijesti

Odbornici Skupštine grada Prijedora Sead Jakupović, Mesud Trnjanin, Sabahudin Garibović i Ajdin Mešić najoštrije su osudili grafite neprimjerenog i uvredljivog sadržaja koji su ispisani na pomoćnom objektu pravoslavne crkve u Petrovu-Ćeli.
Ovi odbornici ističu da su za grafite saznali tokom jučerašnjeg skupštinskog zasjedanja, te da su odmah nakon završetka sjednice izašli na lice mjesta.

“Najoštrije osuđujemo svaki pokušaj destabilizacije međuljudskih odnosa u našoj lokalnoj zajednici, pa i ovaj čin, kao i mještani Ćele koji smatraju da su grafite pisali nedobronamjerni ljudi”, naveli su ovi odbornici u svom reagovanju.

U tekstu se navodi da ovi obronici daju punu podršku istražnim organima u rasvjetljavanju ovog slučaja i javnom obznanjivanju počinilaca.

“Kao što znamo, Ćela je multietnička sredina, pa smo ubijeđeni da će mještani nastaviti da žive u međusobnom razumijevanju i toleranciji”, navodi se u ovom reagovanju, koje su odbornici uručili i kolegama odbornicima na današnjem nastavku sjenice Skupštine grada.

Iz Policijske uprave /PU/ Prijedor potvrđeno je da je lokalni sveštenik prijavio policiji da je na zidu objekta u crkvenoj porti nacrtan polumjesec i zvijezda sa četiri kraka, kao i uvredljivi natpisi.

“Dežurni tužilac je ocijenio da ne postoje elementi krivičnog djela, a trenutno se radi na utvrđivanju činjenica, odnosno da li postoje elementi prekršaja”, potvrdila je portparol PU Prijedor Zvezdana Alendarević.

izvor: Srna

foto: arhiva

 

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!