Virus korona je u Republici Srpskoj u posljednja 24 časa potvrđen kod četiri lica od 205 testiranih, a prijavljena su dva smrtna slučaja, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo. Među licima kod kojih je potvrđen virus korona su tri sredovječene žene i jedna starija. Prema mjestu prebivališta, tri žene su iz Bijeljine i jedna sa Sokoca.

U posljednja 24 časa od posljedica kovida 19 umrli su stariji muškarac i žena, a riječ je o licima iz Prijedora i Teslića. Iz Instituta napominju da je juče naknadno prijavljeno sedam smrtnih slučajeva koji su se desili u prethodnom periodu, te da su sva lica sa prebivalištem u Foči.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.418 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.808 lica. U Republici Srpskoj od novog virusa korona do sada se oporavilo 55.990 ljudi, a testirano je 289.432.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 29, i to u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 17, a u ostalim bolnicama 12. Na respiratoru su tri pacijenta. U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 49 ljudi, a nadzor je završen kod 193.695.

SRNA

PrethodniSJEDNICA NEĆE BITI ODRŽANA, NISU DOŠLI POSLANICI IZ REPUBLIKE SRPSKE
SlijedećiPROSJEČNA PLATA U JUNU 994 KM