U prepunoj sali Sportske dvorane „Mladost“ u Prijedoru sinoć je izvedena predstava internacionalnog cirkusa na ledu „Grand“.  U programu je učestvovalo više od 40 umjetnika, koji su nevjerovatnim akrobacijama, tačkama na trapezu i brojim drugim izvedbama oduševili publiku.

– Cirkus na ledu je magija. Cijeli cirkus je zadužen da se odrasli ponovo vrate u svijet djetinjstva – rekao je Monja, koji u ovom cirkusu ima ulogu klovna.

Umjetnici su nagrađeni gromoglasnim aplauzima, a posebno su bile interesantne tačke koje je izvodila balerina Nastja.

  • Ja sam lutka koja se navija i jedna magična figura, koja vodi kroz predstavu cirkusa. U cirkusu radim tek godinu dana, jer sam po zanimanju balerina – istakla je ona.

Turneju cirkusa na ledu u Bosni i Hercegovini organizuje „Queen estrada. Direktor Zoran Đurić, kaže da se u svakom gradu za ovu jedinstvenu predstavu traži karta više.

  • Bili smo u Jajcu, bila je puna hala. U Sarajevu je bilo više od 7.000 ljudi. Očito da publika ovo voli. Nakon još nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini, idemo i u Hrvatsku. Program je izuzetno zanimljiv, mami osmijehe, jer imamo tu svega, od klovna, akrobacija koja zadivljuje publiku i slično – dodao je Đurić.

Cirkus na ledu „Grand“ do sada je nastupio pred više od 200 miliona gledalaca širom svijeta. Cirkus je osnovan 1989. godine i dobitnik je UNICEF-ove nagrade za razvoj cirkusne umjetnosti.

Gostovanje ovog čuvenog cirkusa poklon je Grada Prijedora, tako da je ulaz bio besplatan.

B.D.

PrethodniPRIJEM ZA DELEGACIJE UVIREZITETA LOMONOSOV I APEIRON
SlijedećiSPORT VISION BLACK WEEKEND POPUSTI ZA TRENDY STIL