Gradska organizacija Crvenog krsta Prijedor danas je održala programsko-izvještajnu Skupštinu. Tom prilikom, sumirane su aktivnosti tokom ove godine i utvrđeni planovi za narednu.

Zoran Veselinović, sekretar GO Crvenog krsta Prijedor, rekao je da je i ova godina bila u znaku brojnih aktivnosti, kroz preventivno djelovanje u oblasti zdravstva i socijalne zaštite, pružanje pomoći ugroženom stanovništvu, promociju humanih vrijednosti, širenje znanja o međunarodnom humanitarnom pravu, te akcije dobrovoljnog davanja krvi.  

– Sve programske aktivnosti i akcije prilagođavamo potrebama lokalne zajednice. Iduće godine planiramo da proširimo svoj pravac djelovanja. Svima je dobro poznato da su sada aktuelne migracije i trgovina ljudima, zato ćemo na to staviti akcenat. Cilj nam je da edukujemo stanovništvo i mlade kako da to prepoznaju i kako da se bore protiv toga – rekao je Veselinović i dodao da ova humana organizacija broji oko 300 volontera, na koje svakodnevno može da računa.

Organizatori su takmičenja o poznavanju pokreta Crvenog krsta, prve pomoći i borbe protiv mina. Na taj način osnovci i srednjoškolci postaju potencijalni edukovani volonteri ove humane porodice.

Priznanje „Srebrni znak Crvenog krsta“ ove godine dodjeljeno je profesorici Dušanki Marin, kao najaktivnijem volonteru iz reda profesora, Tvornici keksa i vafla „Mira“ kao najvećem sponzoru i Osnovnoj školi „Branko Ćopić“ kao jednoj od najaktivnijih škola.

Osam volontera Gradske organizacije Crvenog krsta Prijedor dobilo je zahvalnice za angažovanje u brojnim aktivnostima Crvenog krsta tokom ove godine. 

M.Šodić

PrethodniG. Orlovci: ODRŽANO VEČE KULTURNOG STVARALAŠTVA
SlijedećiPREMIJERNO PRIKAZAN FILM „SREĆAN PUT, KOMŠIJA“