DAN CIVILNE ZAŠTITE: SVAKODNEVNO U SLUŽBI GRAĐANA

Međunarodni dan civilne zaštite koji se obilježava danas je prilika da se ukaže na važne aktivnosti prevencije i smanjenja rizika, na moguće opasnosti i nedaće koje prijete u slučaju katastrofa i elementarnih nepogoda, ali i prilika da se ukaže kako se organizovati prilikom spašavanja ljudi i materijalnih dobara.

U gradskom Odsjeku civilne zaštite kažu da su prošle godine svi zadaci realizovani planski i organizovano, te da su ostvareni značajni rezultati kada je riječ o bezbjednosti građana.

– Važno je napomenuti da smo prošle godine u saradnji sa deminerskim timovima Republičke uprave Civilne zaštite i Policijskom upravom Prijedor, sa 82 lokacije bezbjedno uklonili minsko-eksplozivna sredstva. .Prošle godine proglasili smo prvi stepen pripravnosti za zaštitu od poplava, sproveli smo aktivnosti na suzbijanju ptičijeg gripa kao i mjere za zaštitu stanovništva od velikih vrućina po nalogu gradonačelnika, a preuzete su i brojne preventivne mjere zaštite i spašavanja – rekao je Dušan Vranješ, šef Odsjeka civilne zaštite grada Prijedora.

Svi subjekti zaštite i spasavanja: Teritorijalna vatrogasna jedinica Prijedor, GO Crvenog krsta, Jedinica za zaštitu i spašavanje na vodi, imaju ozbiljne programe koje realizuju u domenu obuke specijalizovanih ekipa za zaštitu i spašavanje.

M.Stegić

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!