4.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Novembra, 2023

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Najnovije vijesti

Povodom 15. septembra Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, Prijedor je danas u svečarskom duhu, okićen zastavama Republike Srpske i Republike Srbije. Srbi sa obje strane Drine praznuju simbolično ovaj dan kada je u Prvom svjetskom ratu 1918. godine probijen Solunski front.
Cilj uspostavljanja ovog praznika bio je osnaživanje jedinstva između srpskog naroda u Srbiji i Srpskoj, ali i jačanje kulta nacionalne zastave i ovo je pravo vrijeme da još jednom pokažemo da je srpski narod jedan i nedjeljiv, a naša prošlost i budućnost zajedničke.

Ponosni smo na činjenicu da nas Drina spaja, a Republika Srpska i Republika Srbija zajedničkim obilježavanjima značajnih datuma za srpski narod i istoriju, postavljaju temelje za budućnost mladih ljudi na ovim prostorima.
Srpski narod je slobodarski narod, zastavu su nosili odvažni i hrabri, kada se borilo i kada se slavilo, ona je naš simbol i identitet, zato je čuvajmo i razvijmo, što grad Prijedor sa ponosom čini, jer je ponikao i stasao podno herojske Kozare.

Gradonačelnik Prijedora
Slobodan Javor


prijedorgrad.org