Četrnaesta privredno-turistička manifestacija “Dani zime na Kozari” biće održana 1. i 2. februara, potvrđeno je danas na sjednici Organizacionog odbora ove manifestacije.

U subotu 1. februara, u organizaciji Kluba ekstremnih sportova „Albatros”, biće održan tradicionalni zimski planinarski marš. Ako visina snijega na Kozari tada bude išla na ruku skijašima, istog dana biće održan ski-kup, u organizaciji Planinarsko-skijaškog društva “Ljubijski rudar”.

– Centralni dio manifestacije je u nedjelju, 2. februara, kada će biti održana gastro i sportska takmičenja. Gastro takmičenja obuhvataju pripremanje kotlića i čorbi učenika ugostiteljskih škola, izviđačkih odreda i planinarskih društava, te pripremanje lovačkog kotlića lovačkih udruženja. Sportska takmičenja obuhvataju ekipna takmičenja gradova i opština u zabavnim igrama – rekla je Amira Ganić, direktor Turističke organizacije grada Prijedora.

Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora rekao je da ova manifestacija predstavlja turističku ponudu Kozare i potkozarskih opština i gradova. – To su dani kada veliki broj ljudi uživa na Kozari, gdje vrijeme provode u druženju i u velikom broju sadržaja. Svi bi voljeli da bude i snijega, jer je tako zaista ugođaj kompletan – dodao je Đaković.

Za učesnike zimskog planinarskog marša, u subotu 1. februara, biće organizovan prevoz od Gradskog stadiona do Mrakovice u 8.00 časova, a za ostale građane Prijedora, u nedjelju 2. februara biće organizovan prevoz sa istog mjesta od 9.00 do 10.00 časova. Ulaz u Nacionalni park Kozara toga dana naplaćivaće se jednu KM umjesto uobičajenih dvije KM.

Organizatori “Dana zime na Kozari” su Grad Prijedor, Turističke organizacije Prijedora, Gradiške, Kozarske Dubice, Novog Grada i Nacionalni park Kozara.

M.Šodić

PrethodniRepertoar kina “Kozara” od 16. do 22. januara 2020.
SlijedećiFESTIVAL POZORIŠTA “ZLATNA VILA” OD 20. D0 26. APRILA (video)