Djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju, koji su trčali na Međunarodoj uličnoj trci „Prijedor 2017“ danas je primio gradonačelnik Milenko Đaković. Ove godine je po prvi put održana trka u kojoj su mogli učestvovati djeca iz ove kategorije. Ovom prilikom Đaković je učesnicima uručio nagradu u izonosu od 100 KM.

– Želim izraziti zadovoljstvo njihovim učešćem u Međunarodnoj uličnoj trci, jer su na taj način svi građani bili uključeni. Čestitam ovoj djeci na naročitom trudu koji su uložili – poručio je Đaković.  Gradonačelniku i gradskoj upravi zahvalila se Slađana Radaković, direktor JU Centar „Sunce“, jer  je ovoj djeci pružena prilika da učestvuju u uličnim trkama, što je za njih bilo nezaboravno iskustvo.

– Kroz ovo se pokazala inkluzija u praksi, kao i to da djeca sa smetnjama u razvoju nisu zaboravljena – rekla je Radakovićeva. U trci je nastupilo oko tridesetak djece sa poteškoćama u razvoju, i svi oni koji su danas bili na prijemu izrazili su očekivanje da će posati standardan dio Međunarodne ulične trke, koja se održava povodom 16. maja, Dana grada.

Z.J.

Prethodni„LOPTICA POMIRENJA“: TURNIR U STONOM TENISU ZA DJECU IZ „NEVENA“ (VIDEO)
SlijedećiPRIJEDORČANI DRUGI NA REPUBLIČKOM TAKMIČENJU IZ PRVE POMOĆI (FOTO)