DJECA SA POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNIKA (VIDEO)

Djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju, koji su trčali na Međunarodoj uličnoj trci „Prijedor 2017“ danas je primio gradonačelnik Milenko Đaković. Ove godine je po prvi put održana trka u kojoj su mogli učestvovati djeca iz ove kategorije. Ovom prilikom Đaković je učesnicima uručio nagradu u izonosu od 100 KM.

– Želim izraziti zadovoljstvo njihovim učešćem u Međunarodnoj uličnoj trci, jer su na taj način svi građani bili uključeni. Čestitam ovoj djeci na naročitom trudu koji su uložili – poručio je Đaković.  Gradonačelniku i gradskoj upravi zahvalila se Slađana Radaković, direktor JU Centar „Sunce“, jer  je ovoj djeci pružena prilika da učestvuju u uličnim trkama, što je za njih bilo nezaboravno iskustvo.

– Kroz ovo se pokazala inkluzija u praksi, kao i to da djeca sa smetnjama u razvoju nisu zaboravljena – rekla je Radakovićeva. U trci je nastupilo oko tridesetak djece sa poteškoćama u razvoju, i svi oni koji su danas bili na prijemu izrazili su očekivanje da će posati standardan dio Međunarodne ulične trke, koja se održava povodom 16. maja, Dana grada.

Z.J.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!