12.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

DJECI POGINULIH BORACA RIJEŠITI PRIPRAVNIČKI STAŽ

Najnovije vijesti

Prijedorska Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Prijedor pozvala je ovdašnje privrednike da se odazovu na Javni poziv za prijem pripravnika iz kategorije djece poginulih boraca.

zdravka-karlica

– Svi poslodavci koji prime dijete poginulog borca na odrađivanje pripravničkog staža, imaće plaćene sve obaveze za tog pripravnika. Pozivam poslodavce da omoguće toj djeci da odrade pripravnički staž, kako bi jednog dana mogli da rade svoj posao – rekla je Zdravka Karlica, predsjednica prijedorske Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

Ona je dodala da je ovaj novi poziv povoljniji za poslodace i da zbog toga očekuje veće interesovanje privrednika za ovo pitanje. Prema podacima kojima raspolaže ova organizacija, u Prijedoru je 31 dijete poginulog borca sa višom ili visokom stručnom spremom koja nemaju odrađen pripravnički staž. To nije prevelik broj i, uz malo veće interesovanje  poslodavaca, ovo pitanje može da se riješi, poručili su iz Organizacije.

Obaveze preme poslodavcu za prijem pripravnika snose Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite RS i Zavod za zapošljavanje RS.

Z.J.

Foto: Giga