DNS: Nastaviti infrastrukturne projekte u Vrbicama (video)

Nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici jedan Duško Ivić podsjetio je, na tribini u Vrbicama, da je riječ o novom naselju, u kome je lokalna vlast dosta toga uradila, ali da ima još posla.

– Vrbice su naseljene stanovništvom koje je, tokom rata, izbjeglo iz Federacije BiH. Ovdje ima mnogo djece i potrebno je svu infrastrukturu završiti da bi ovo naselje izgledalo kako treba – rekao je Ivić.

Predsjednik Gradske organizacije DNS-a Prijedor Milenko Đaković rekao je  da u Vrbicama ima dosta infrastrukturnih poslova da se uradi, a već je odrađen dio rasvjete i asvaltiranje puteva.

– Mora se riješiti pitanje rijeke Miloševice. Tender je već objavljen i očekujemo brzo početak tih poslova. Tu je i rad na kanalizaciji u Orlovači, Čirkin Polju i Industrijskoj zoni Svale, koju smo morali riješiti prije početka poslova na rijeci Miloševici. Ljudi nemaju septičke jame i nastali bi veliki problemi sa otpadnim vodama – rekao je Đaković.

Kandidat za NS RS Mirko Sovilj naglasio je da je Demokratski narodni savez stranka koja je najbliža svom narodu i koja vodi računa o tome kako žive Srbi ne samo u Republici Srpskoj, nego i u Federaciji BiH.

– Neshvatljivo je da, poslije toliko godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, imamo situaciju da u najmanje tri kantona u Federaciji BiH Srbi nisu institucionalno priznati kao konstitutivan narod, nije priznat srpski jezik niti ćirilično pismo. Od toliko visokih predstavnika, niko ovu temu nije stavio kao prioritet. Kako se Ustavni sud u BiH oglasi nenadležnim s tim u vezi, a i te kako je revnosno donosio odluke o himni Republike Srpske, njenom grbu i svim pitanjima gdje su nastojali da umanje sveukupni integritet Republike Srpske – rekao je Sovilj.

On je potencirao da će DNS postaviti ta pitanja na zasjedanju Narodne skupštine i naći sagovornike u Federaciji BiH, jer se, kako je rekao, srpski narod mora dovesi u ravnopravan položaj.

D. S.

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!