DNS ne dijeli Srpsku na istok i zapad (video)

– Demokratski narodni savez uvijek vodi računa o ravnomjernom razvoju Republike Srpske i zato smo rado primlјeni i rado viđeni u sve i jednom dijelu RS. Mi smo stranka koja nikada nije dijelila Srpsku na istok i zapad. Uvijek smo gledali kako da napravimo djela koja će ostati na trajnu upotrebu svim našim građanima – rekao je večeras predsjednik DNS-a Marko Pavić na tribini u Orlovači.

Pavić je dodao da zato i traže podršku građana da glasaju za DNS i izaberu poslanike ove stranke koji će u Narodnoj skupštini voditi računa o ravnomjernom razvoju Republike Srpske. Predsjednik DNS-a je zadovoljan velikim odzivom građana njihovim predizbornim skupovima, što je bio slučaj i u Orlovači.

– Imamo pozitivnu energiju, podršku kakvu nikada do sada nismo osjećali i mislimo da sa takvom podrškom u Narodnoj skupštini, sa predsjednikom Vlade RS koji bi trebao biti iz DNS-a, sa pojedinačnim kandidatima za predsjednika, Želјkom Cvijanović, i članom Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, Miloradom Dodikom, možemo napraviti ekipu koja će uspješno voditi Republiku Srpsku – poručio je Marko Pavić.

Dragutin Rodić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice 1, rekao je da DNS, kad je u pitanju nivo BiH, u Opšte izbore ide potpuno spreman i opredijeljen da dobije dovoljan broj glasova da može da utiče na politiku u Sarajevu.

– Do sada nismo imali tu snagu da možemo da kreiramo politička rješenja, a mnogo je nagomilanih pitanja koja treba rješavati. To su, između ostalog, eventualne ustavne promjene, promjene Izbornog zakona i sva druga teška pitanja koja su pred BiH, gdje mora biti jasan i jedinstven stav predstavnika iz RS. DNS je upravo ta snaga koja objedinjava, koja želi da argumentima, na osnovu kompromisa i konsenzusa, gradi politiku koja je moguća u ovom vremenu i na ovom prostoru – naglasio je Rodić potencirajući stvaranje političke bezbjednosti i mirnog okruženja za razvoj ekonomije i zapošljavanje.

Nosilac liste za NS RS iz Izborne jedinice 1, Duško Ivić, podsjetio je da je, zahvaljujući Demokratskom narodnom savezu, Orlovača imala 31 investiciju. Ivić je izrazio uvjerenje da podrška koju im, kako je rekao, od 2004. daju mještani Orlovače, neće izostati ni ovog puta te da će dobiti podršku za tri mandata koja su DNS-u potrebna u NS RS iz ove izborne jedinice. Slavica Popović, kandidat za poslanika, zalagaće se za demografsku obnovu stanovništva RS, za novčanu nadoknadu porodicama sa više djece, materinski dodatak, regresiranje u opremi novorođenčeta, boravka u predškolskim ustanovama, pomoć materinstvu kod zaposlenih žena te obezbjeđivanje pauze ženama koje doje.

D. S.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!