DNS: U Ljubiji oživjeti rudarsku proizvodnju (video)

Nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Dragutin Rodić rekao je na tribini u Ljubiji da je u ovoj sredini bila izražena industrijska i rudarska proizvodnja.

– Fokus lokalne politike je da pomognemo mještanima Ljubije da bolјe žive. Problemi su veliki i to teško ide, međutim DNS-u je potrebna dodatna snaga da bi mogao organizovati sve projekte za mjesne zajednice – rekao je Rodić.

On je naglasio da Demokratski narodni savez nakon izbora očekuje dobar rezultat koji će ovoj stranci omogućiti jaču snagu na nivou Srpske.

Nosilac liste DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske, Duško Ivić, komentarisao je prethodni period kada je bilo riječi o prodaji Rudnika „Ljubija“.

– Htjeli su da prodaju Rudnik nekome ko nema veze sa rudarenjem, ko bi rasprodao zemlјište i napustio sve ovo. DNS je učinio sve da se to ne desi i u novom zasjedanju Narodne skupštine RS učinićemo sve da pokrenemo Rudnik želјezne rude „Ljubija“. Ovaj rudnik ima velike rezerve i veliku perspektivu, samo je neophodan dobar strateški partner i smatramo da će se Ljubiji vratiti onaj sjaj koji je nekada imala – naglasio je Ivić.

Ovom naselјu je neophodno udahnuti novi život, oživlјavanjem rudarske proizvodnje, ističe kandidat DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske Slavica Popović. Ona je naglasila da je to najbolјi način stvaranja uslova za zapošlјavanje na tom području.

– U prethodnom periodu, u Ljubiji smo formirali porodičnu ambulantu sa laboratorijskom dijagnostikom. Najbolјa socijalna politika koja daje duge rezultate je snažan ekonomski razvoj i otvaranje novih radnih mjesta – dodala je Popovićeva.

Predsjednik Gradskog odbora DNS-a Milenko Đaković rekao je da je cilј DNS-a da razgovara sa lјudima u Ljubiji koji, zbog gašenja Rudnika, godinama žive u nezavidnoj ekonomskoj situaciji.

– Na žalost, uz sav pokušaj DNS-a da se pokrene Rudnik, još se ništa nije realizovalo i borba se i dalјe vodi. Mi nastojimo iz budžeta pomoći građanima koliko je to moguće – izjavio je Đaković koji je ocijenio kampanju ove stranke uspješnom, zbog kvalitetnih tribina i pozitivne energije svih koji su prisustvovali predizbornim skupovima DNS-a.

I.P.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!