12.8 C
Prijedor
Četvrtak, 28 Septembra, 2023

DOBRI LJUDI GRADE KUĆU ČETVEROČLANOJ PORODICI MUSTAFIĆ (FOTO)

Najnovije vijesti

Esmir Mustafić (32) , mještanin  Čejreka,  najesen će najvjerovatnije sa suprugom Jasminkom i sinovima  Edinom i Hazimom, preseliti u svoju, novu kuću. Posljednja tri mjeseca grade je brojni humanisti, ne samo iz Čejreka, koji su odlučili da pomognu ovoj čestitoj i vrijednoj porodici da neuslovnu ljetnju kuhinju prepunu vlage, bez vode, zamijene novom zidanicom.

Esmir i Jasminka

-Kuća je i za mene i za Jasminku novi život. Ni sanjao nisam da bi mi se to moglo desiti, jer se od  nadnice od koje živi moja familija, teško može graditi. Na svu moju muku nedavno sam  operisao kičmu, pa je odlazak na nadnicu sve teži i teži- priča Esmir i dodaje da je sve počelo kao u priči kada mu je na vrata ljetnje kuhinje pokucao Enes Delić i upitao ga „ da li bi volio da pokrene akciju da im se izgradi kuća“.

Enes je i jučer obišao gradilište. Kaže „ da su akciju inicirali građani Čejreka, kao i da je jedan od inicijatora bio on, njegov brat i još neki njegovi prijatelji.“

Enes Delić

– Esmir i njegova porodica nemaju ništa, pa smo prvo kupili parcelu na kojoj se sadašnja kuća gradi. Esmiru smo ostavili i tu mogućnost da sam izabere kako će nova kuća izgledati, jer kad smo odlučili da mu pomognemo ničim nismo htjeli da ga uslovljavamo. A on zaslužuje, jer se prilično u životu napatio, da ima kuću  kakve i mi imamo – priča Delić.

Ističe i novčanu pomoć gradske uprave, humanitarnih organizacija, ali i brojnih  pojedinaca, među kojim i Kozarčanina Saida Mujanovića čiji radnici  obavljaju cjelokupne građevinske radove. Kuća će po Delićevim riječima biti pokrivena za nekih 15. tak dana, a onda slijede i završni radovi, opremanje kuće i konačno useljenje.

Jasminka Mustafić kaže da je 35 maraka dječijeg doplatka, mjesečno, jedini siguran izvor njihovih  prihoda.

Jasminka Mustafić

-Nekako sam maštala o toj kući, nadala se, ali nisam vjerovala kad su mi rekli da će nam pomoći, da će to biti tako brzo. Teško živimo, Esmir zbog bolesti teško radi a i ja sam nezaposlena. Voljela  bi nešto da zaradim, tuđe kuće ću čistiti samo da djeci obezbijedim hranu- kaže Jasminka.

KV

foto: Giga