Na prvoj ovogodišnjoj sjednici Foruma za bezbjednost zajednice grada Prijedora usvojen je izvještaj o radu Foruma za proteklu godinu, kao i program rada za ovu godinu. Na dnevnom redu bile su i druge teme, a jedna od najinteresantnijih bila je informacija o projektu “Briga o djeci”. Ovaj projekat provodi se u svim osnovnim i srednjim školama na području grada i, prema riječima Stevice Dronjka, šefa Odsjeka za obrazovanje, zdravstvo, socijalnu zaštitu i nevladine organizacije, dobro se pokazao.

– Rad je najvećim dijelom naslonjen na same škole, kao i na Centar za socijalni rad i Policijsku upravu. To su, uglavnom, radionice koje imaju preventivni cilj kada su u pitanju vršnjačka nasilja, upotreba pirotehničkih sredstava i slično – pojasnio je on.

Danko Rauš, predsjednik Foruma, istakao je da će prioritet rada i u 2020. godini biti na aktivnostima čiji je cilj poboljšanje bezbjednosne situacije.

– U 2020. godini ćemo se bazirati na saradnju sa subjektima zaštite u gradu Prijedoru, a i sa nekim međunarodnim organizacijama. Naš rad će se i dalje bazirati na bezbjednosti građana – istakao je Rauš.

Iz Foruma za bezbjednost zajednice pozvali su na oprez pri spaljivanju korova, jer  je, prema podacima Teritorijalne vatrogasne jedinice, samo u ovom mjesecu registrovano 46 požara na otvorenom.

B.D.

PrethodniŽELJEZNICE RS: PUTNI PRELAZ U BREZIČANIMA OD NEDJELJE NEOBEZBIJEĐEN
SlijedećiKONKURS ZA NAJBOLJU PREDSTAVU DRAMSKIH SEKCIJA (video)