21.8 C
Prijedor

DODATNE GARANCIJE ZA RAZVOJ PRIVREDNOG SEKTORA U GRADU

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor potpisao je danas ugovor ispred Fondacije za razvoj grada Prijedor sa predstavnicima Garantnog fonda Republike Srpske i i Prokredit banke.

Iz Fondacije za razvoj grada Prijedor potvrđeno je da je riječ o određenim subvencijama odnosno olakšicama privrednicima kroz novi program gdje će se privrednicima davati krediti putem ove banke, a gdje će Grantni fond garantovati 50 odsto, Fondacija sa 30 odsto, a ostalo će biti kolateral privrednika.
Načini odobravanja i korištenja sredstava definisani su Pravilnikom Fondacije za razvoj grada Prijedor. Prema tom Pravilniku, maksimalni iznos kredita koji banka može odobriti korisniku na bazi garancije Fondacije za razvoj Prijedor je do 20.000 KM za individualne proizvođače registrovane u APIF-u/ nekomercijalna gazdinstva/ , do 50.000 KM za individualne proizvođače registrovane u APIF-u/ komercijalna gazdinstva/, do 100.000 KM za preduzetnike sa registrovanom djelatnosti i do 200.000 KM za mala i srednja preduzeća i samostalne preduzetnike čiji godišnji prihod iznosi više od milion KM.
Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor, koji je predsjednik Fondacije za razvoj Prijedor smatra da se na ovaj način zajedničkim snagama otvaraju nove mogućnosti da se obezbijede dodatne garancije i određene olakšice kod iznalaženja sredstava za podršku poljoprivrednim proizvođačima , kao i za pokretanje i razvoj privrednog sektora u gradu Prijedoru.

prijedorgrad.org

NAJČITANIJE