Srijeda, 24. Aprila 2024.
7.8 C
Prijedor

DODIK: PRIJETE MI, ALI PRUŽIĆEMO OTPOR

NAJNOVIJE VIJESTI

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da mu se konstantno prijeti da će biti uhapšen i da je prije jedan čas dobio informaciju da će pucati u njega ukoliko ljudi koji ga čuvaju pruže otpor.
“Kažem da ćemo pružiti otpor. Zbog čega žele da me hapse? Zato što je napakovano da sam ovakav ili onakav”, rekao je Dodik na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

On je istakao da je prema nalogu PDP-a američki zvaničnik Gabrijel Eskobar naredio sankcionisanje “Integral inženjeringa”.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da predstavnici Srpske vode političku borbu i da srpski narod nema razloga za brigu, ističući da se nastavlja isplata plata, penzija i socijalnih davanja, kao i investicije i realizacija projekata.
“Nisu tačne tvrdnje opozicije da u Srpskoj nema investicija. Uspjevamo da ih imamo u otežanim okolnostima”, rekao je Dodik na posebnoj sjednici Narodne skupštine i dodao da nisu tačne ni tvrdnje njemačkih zvaničnika da su u Srpskoj ukinuti projekti.

Dodik je najavio da će u maju biti angažovan mađarski investitor na projektu vjetroparka “Hrgud” od kojeg je ranije odustala NJemačka.

“Ovih dana se pregovara i o dovođenju investitora iz EU koji bi na Mrakovici napravio kompleks, a vrijednost investicije je 100 miliona evra”, rekao je Dodik.

On je naveo da će na području Laktaša biti otvorene tri fabrike čiji su investitori iz EU i koje će zapošljavati oko 2.000 ljudi.

 SRNA/Foto: predsjednikrs.rs/ Borislav Zdrinja