24.8 C
Prijedor

DODIK: RATNICI „ISLAMSKE DRŽAVE“ POVRATNICI U BIH SU OZBILJNA OPASNOST

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je odgovarajući danas na Kozari na pitanje novinara Kozarskog vjesnika kolika su prijetnja vehabije i vehabijski pokret u Bosni i Hercegovini odgovorio da je činjenica da je upravo BiH dala najveći broj ovih ratnika, da je znatan broj takvih i u Srbiji i da ti povratnici u svoje zemlje predstavljaju ozbiljnu opasnost. On je istakao da je Srbija sjajno reagovala u takvoj situaciji.

„Godinama upozoravamo na ekstremne pokrete kod Muslimana. Jasno je da su oni motivisani političkim Islamom, Islamskom državom i drugim. Treba primijetiti da je to nešto što su oni uvježbavali boreći se protiv Amerikanaca i Zapada, onda su naravno došli ovdje. Oni su ovdje došli, uvedeni su od strane Amerikanaca i Muslimana 1992. godine da bi sjekli Srbima glave. To se dešavalo masovno. Pa su formirani odredi „El mudžahedin“koji je operacije provodio na Ozrenu i oko Zenice. Tamo su stravični zločini počinjeni. Sječene su glave. I sve je jasno. Sama činjenica da je BiH dala najveći broj ratnika „Islamske države“u odnosu na broj stanovnika, koji su se vratili ovdje predstavljaju ozbiljnu opasnost. A i značajan broj takvih je u Srbiji. I ono što je važno i što želim da istaknem jeste da svaka čast organizaciji i organizovanju Srbije da se odbrani od toga. I ono što ne smijemo , što smo naučili u borbi s njima nema oklijevanja. Ti ljudi ako se pojave sa namjerom da nešto napadnu, oni idu do kraja. Zato i mi moramo reagovati do kraja. Moraju znati da tada ne mogu računati na strane sile,nego samo mogu računati na strašni sud“, rekao je Dodik.

Gordana Kaurin

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na https://kozarski.com/

NAJČITANIJE