27.8 C
Prijedor

DODIK: SRPSKI NAROD ŽELI MIR

Srpski narod želi mir i danas to govori i na Svesrpskom saboru, izjavio je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na zajedničkoj sjednici vlada Srpske i Srbije u okviru Svesrpskog sabora.
Dodik je istakao da ovo okupljanje treba biti pozdravljeno i od komšija, naglasivši da Srbi poštuju svakoga, svačiji identitet.

Dodik je istakao da je Srpska pravoslavna crkva za srpski narod institucija koja je očuvala identitet gotovo u nemogućim okolnostima.

Dodik je istakao da Srpska želi jaku Srbija, koja je posljednje decenije neprepoznatljiva.

“Srbija se vraća na pozicije da brani Dejtonski sporazum, zahvljajući predsjedniku Aleksandru Vučiću vratila se i obilježavanju zajedničkih datuma iz istorije”, podsjetio je Dodik.

On je naveo da je ponosan na Vučića što je u deklaraciji koja će danas biti usvojena odbio sve napade, te zahvalio svima koji su radili na tom važnom dokumentu.

“Ostanimo privrženi tome da se sastajemo svake dvije godine. Razumite da nam je veoma teško ostati u BiH sa onima koji nam nameću etiketu genocidnosti”, zaključio je Dodik.

Za antisrpsku rezoluciju o Srebrenici, Dodik je rekao da treba znati su oni koji su je podržali natjerali Srbe da u kolektivno pamćenje stave te zle namjere.

SRNA

Foto screenshot video SRNA, arhiv

NAJČITANIJE