Juče je održan tradicionali planinarski pohod „Pozdrav proljeću“. Na manifestaciji je učestvovalo oko 2.000 planinara iz 93 planinarska društva iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Oni su šetnjom iz Rajkovića, preko Kozaračkog kamena, pa sve do Mrakovice prešli stazu dugu oko 13 kilometara i na taj način simbolično pozdravili dolazak najljepšeg godišnjeg doba, kaže Dragan Romčević, predsjednik Planinarskog društva „Klekovača“. – Staza nije previše zahtjevna, obezbjeđena je. Mogu da je pređu i najmlađi, ali i oni od 90 godina – rekao je Romčević.

Gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković, kaže da je ovo jedna od manifestacija koja promoviše turističke potencijale Kozare. – Vidim da su učesnici zadovoljni, jer je bilo i lijepo vrijeme. Ovo je bio jedan pravi planinarski pozdrav proljeću – dodao je on.

Ovo je 23. godina kako se na Kozari, u organizaciji Planinarskog društva „Klekovača“, održava pomenuta manifestacija. Za sve učesnike bio je obezbijeđen pasulj, a imali su priliku i da uživaju u bogatom kulturno – umjetničkom programu.

B.D.

 

PrethodniOd danas pojačana kontrola pješaka i upotrebe mobilnog telefona
SlijedećiPU PRIJEDOR: “Dan otvorenih vrata” za osnovce