DOM ZA STARIJA LICA PRUŽA USLUGE KUĆNE NJEGE

Dom za starija lica Prijedor na raspolaganju je osobama treće životne dobi sa svojim uslugama. Trenutno je u njemu smješteno 197 korisnika, kojima je obezbijeđena potpuna njega i pomoć. Ova ustanova pruža i uslugu patronažnog tima za sve one koji ne mogu boraviti u Domu, a trebaju ovakav vid pomoći.

Bojan Becner

Bojan Becner, direktor Doma za starija lica

Prema riječima Bojana Becnera, direktora Doma za starija lica, ovaj vid pomoći za Prijedorčane treće životne dobi realizuje se u posljednje dvije godine.

Dežurne ekipe svakodnevno obilaze 12 starih lica pružajući im usluge, zavisno od njihovih potreba i zdravstvenog stanja. Patronažni tim koji čine njegovatelj, medicinski tehničar i higijeničar, trenutno pokriva gradska i prigradska naselja, a u planu imaju da svoje usluge pružaju i u udaljenijim mjestima.

Cijene smještaja u ovom domu na mjesečnom nivou iznose 650 KM za pokretne korisnike, 670 KM za polupokretne i 725 KM za nepokretne korisnike, dok cijena usluga patronažnog tima zavisi od zdravstvenog stanja korisnika, odnosno vrsta usluga koje mu je potrebno svakodnevno pružiti.

M.Stegić

foto: Giga

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!