3.8 C
Prijedor
Petak, 2 Decembra, 2022

Donji Garevci pobjednici „Sela veselog“ (video)

Najnovije vijesti

Ekipa sela Donji Garevci pobjednik je drugog ovosezonskog Karavana „Selo veselo“. Oni su bili bolji od takmičara iz Trnopolja i Gornjih Orlovaca u sportskim nadmetanjima i poljoprivrednom kvizu.

– Drago mi je što sam svojoj ekipi donio pobjedu iz kviza znanja, bilo je zadovoljstvo učestvovati na ovom takmičenju – rekao je Dragan Novaković iz sela Donji Garevci koje je, ujedno, bilo domaćin Karavana „Selo veselo“.

Manifestaciji je prisustvovao i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je potvrdio podršku Grada i u narednom periodu:

– Ovo je prilika da se žitelji seoskih sredina sastaju mimo onih redovnih okupljanja kao što su svadbe, slave, i nažalost, sahrane. Da je ova manifestacija rado posjećena, vidi se i po brojnim mještanima ovog i susjednih sela koji su došli da se druže i bodre takmičare – rekao je Đaković.

Ekipe tri sela takmičile su se u povlačenju konopca, bacanju obručeva, kamena s ramena i drugim tradicionalnim disciplinama. U kulturno-umjetničkom programu učestvovale su  izvorne grupe, narodni umjetnici, muzičari  i vokalni solisti.

– Član sam KUD-a „Kozara“ već šest godina. Večeras smo igrali Igre iz Šumadije. Jako nam je drago što smo došli da učestvujemo na ovom događaju – rekla je 13-godišnja Ivana Gnjatović.

Organizator Karavana „Selo veselo“ je Saša Goronja. Pokrovitelj je Grad Prijedor, prijatelji manifestacije su  „Autotransport“ Prijedor i Tvornica keksa MIRA , Članica KRAŠ grupe. Medijski pokrovitelj je IPC „Kozarski vjesnik“.

 

D. S.