Doktorica porodične medicine, Vesna Latinović, koja sve mještane Orlovače zna po imenu i zdravstvenom kartonu, otišla je u zasluženu penziju. Tim povodom, mještani ovog prijedorskog naselja sinoć su priredili iznenađenje za svoju doktoricu, koju od milja zovu “Naša Vesna”. 

Nakon 38 godina radnog staža, doktorica Vesna je skinula svoj bijeli mantil i otišla u zasluženu penziju. U svojoj ordinaciji stekla je mnogo pacijenata. Svi su oni u svom porodičnom ljekaru prepoznali vrsnog stručnjaka. Doktoricu Vesnu pacijenti cijene i vole zbog još jednog važnog detalja. U njoj, nisu našli samo profesionalnog ljekara, već i povjerljivu osobu s kojom su mogli, kada je to trebalo, popričati i o privatnim, životnim problemima koji su ih opterećivali. Za to su na ovaj način htjeli za sve to da joj se zahvale.

– Baš su me obradovali. Sve vrijeme mislim da li sam ja to stvarno zaslužila. Planirala sam ja njih da počastim, ali su me preduhitrili. Ja mislim da se svako od nas trudi da svoj posao uradi što je bolje moguće i da uvijek budemo tu za svoje pacijente, a to ljudi prepoznaju, tako da nema drugog recepta – priča nam Vesna.

Faliće nam mnogo, kažu mještani Orlovače. Mileva Bucalo iz ovog naselja kaže da je imala povjerenja u svoju doktoricu, koja je uvijek bila posvećena poslu i pacijentima. – Kako je otvorena Ambulanta porodične medicine u Orlovači, mi smo zadovoljni sa našom doktoricom. Nikad nas nije odbila, da li to bio hitan slučaj ili redovni. Sve pohvale – dodaje Mileva.

Vesna je ponosna majka dva sina. Svih ovih godina nije bilo lako, odgajati dvoje djece i voditi računa o svojim pacijentima. Ali sve je postizala. Od 1982. godine radila je u Ljubiji, a posljednih sedam godina u Orlovači. Tako je stekla mnogo poznanstva, ali i mnogo kolega koji imaju samo riječi hvale za nju. – Mnogo će mi faliti, ali ne samo meni, faliće čitavoj Orlovači. Divna žena, divan čovjek, kvalitetan doktor, saradnik. Dokaz tome je i ovo iznenađenje koje smo priredili – rekla je Zdravka Damjanić, medicinska sestra u Ambulanti porodične medicine u Orlovači.

-Samo lijepe uspomene me vežu za rad sa doktoricom Vesnom. Ona je posebna, mogu da je uporedim sa Majkom Terezom. To je jedna duša od čovjeka, osjećajna, brižna, sva predana poslu – čovjeku prije svega. Sve je bilo podređeno pacijentu, čak i njen odmor, pauze nije pravila, da ne bi čekali pacijenti – priča nam Borka Hudik, medicinska sestra iz Ljubije.

Doktorici Vesni, u svakom slučaju ni u penziji neće biti dosadno. Kako nam je rekla na početku ove priče, neobično će biti, ali kako kaže, imaće više vremena za svoje hobije. Mi još želimo srećne penzionerske dane!

M.Šodić  

PrethodniŠUMSKO GAZDINSTVO PRIJEDOR POZITIVNO POSLOVALO I U 2019. GODINI
SlijedećiSjednica Skupštine grada 3. februara