4.8 C
Prijedor
Četvrtak, 23 Marta, 2023

DRAGAN PERIĆ PROMOTER 24. ATLETSKIH TRKA (VIDEO)

Najnovije vijesti

Tradicionalna međunarodna atletska ulična trka “Prijedor 2017” biće održana 16. maja, kada se obilježava i Dan grada Prijedora, a njen promoter biće Dragan Perić, svojevremeno rekorder Jugoslavije u bacanju kugle.
U organizacionom odboru, na čijem čelu je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, očekuju da će ova sportska manifestacija pod motom “Volim Prijedor”, okupiti veliki broj takmičara.

“Ovo su masovne trke na kojima u prosjeku učestvuje više od 4.000 takmičara – atletičara, rekreativaca, učenika, ali i profesionalnh sportista i 20.000 gledalaca”, rekao je Đaković novinarima nakon današnje sjednice Organizacionog odbora.

Predsjednik Atletskog kluba “Prijedor” Marko Golubović istakao je da se za učešće na ovoj manifestaciji već prijavljuju atletičari iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, ali i iz Kenije, te da će prijave učesnika trajati i na sam dan trke.

“Mi više ne zovemo učesnike, već oni nas zovu i traže da dođu što je potvrda da su ove trke prepoznatljive u atletskom svijetu”, rekao je Golubović.

On je dodao da je prijedorska ulična trka, poslije Beogradskog maratona,
najprestižnija sportska manifestacija ovog tipa u regionu.

Pored trke, od najmlađih “cicibana” djece iz vrtića, pa preko učenika osnovnih i srednjih škola, predviđena je još jedna za rekreativce. Seniori će trčati 4.500 metara, a seniorke 2.000 metara, a ovu sportsku manifestaciju prvi put će uživo prenositi Radio-televizija Republike Srpske.

Direktor trke Nebojša Matijević potvrdio je da su dolazak u Prijedor najavili prošlogodišnji pobjednici seniorskih trka Teodora Simović i Elzan Bibić, te Amela Terzić koja je četiri puta bila pobjednik prijedorske ulične trke.

Budžet trka je u visini prošlogodišnjeg i iznosi 45.000 KM, a nagradni fond je 16.000 KM. Organizator međunarodne ulične trke u Prijedoru je Atletski klub “Prijedor”, generalni pokrovitelj Grad Prijedor, a pokrovitelj Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

izvor: Srna

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!