DRAGOSLAV MIHAILOVIĆ OVOGODIŠNJI DOBITNIK NAGRADE “SKENDER KULENOVIĆ – KNJIŽEVNI VIJENAC KOZARE” (video)

Ovogodišnji dobitnik nagrade “Skender Kulenović – Književni vijenac Kozare” je akademik Dragoslav Mihailović. Tako je odlučio žiri u sastavu Milo Lompar, Miroslav Maksimović i Đorđo Sladoje. Ovogodišnji 48. Književni susreti na Kozari biće održani od 2. do 19. septembra.

– Programi počinju drugog septembra. Promovisaćemo i četiri knjige, a to su izabrana djela dobitnika naših nagrada Vaska Pope i Dušana Kovačevića, monografija o Sretenu Stojanoviću i prva knjiga iz edicije “Tragovi”, gdje ćemo predstaviti sve učesnike iz prethodnih pet godina Književnih susreta na Kozari. Imamo jednu ekskluzivu, a to je da ćemo, najvjerovatnije imati i premijeru novog filma Dušana Kovačevića – rekao je Zoran Stanić, član Organizacionog odbora Književnih susreta na Kozari.

Književni susreti na Kozari ove godine posvećeni su obilježavanju dva značajna jubileja, a to su 110 godina od rođenja Skendera Kulenovića i 60 godina od smrti Sretena Stojanovića, rekao je gradonačelnik Milenko Đaković, koji je i predsjednik Organizacionog odbora.

– Mi ćemo se potruditi da se Književni susreti održe u punom kapacitetu, ali sve će zavisiti od situacije sa virusom korona. Ove godine je nešto ranije objavljeno ime dobitnika nagrade, jer ne znamo kakvi će biti uslovi, zbog epidemiološke situacije – objasnio je on.

Književni susreti na Kozari su jedna od najdugovječnijih književnih manifestacija u Bosni i Hercegovini, koja se, sa prekidima, održava od 1964. godine.

B.D.

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!