DRAŠKO RENDIĆ NOVI ČLAN SOCIJALISTIČKE PARTIJE

Draško Rendić, doskorašnji predsjednik Gradskog odbora NDP-a u Prijedoru,  pristupio je Socijalističkoj partiji. Tom činu prisustvovalo je najviše rukovodstvo SP-a, koje je poručilo da očekuju dobre izborne rezultate kako u Prijedoru tako i u drugim lokalnim zajednicama u  RS.

Socijalistička partija u svom djelovanju usmjerena je na čovjeka, i to je jedan od ključnih razloga zbog kojeg se odlučio na pristupanje ovoj stranci, pojasnio je Rendić.

– Drugi važan razlog su odlični odnosi sa Socijalističkom partije Srbije. Jer dobra saradnja sa maticom je ključ opstanka Republike Srpske. Takođe, prelazak većeg broja mojih kolega i prijatelja u SP prije tri godine takođe je uticao na moju odluku da im se pridružim  – kaže Rendić.

Njemu  je dobrodošlicu poželio i predsjenik SP-a Petar Đokić, koji je napomenuo da ovo ne znači da će biti narušeni odnosi sa NDP-om, već da u svojim redovima žele ljude sa političkim kvalitetom i entuzijazmom s kojim bi radili na dobrobit građana.

– Za nas je od velikog značaja da je ovdje uPrijedoru prije nekog vremena grupa članova  NDP-a prišla SP-u. Mi smo otvoreni za saradnju sa građanima i sa političkim partijama slične orijentacije kao što je naša – rekao je Đokić.

Sam dolazak Rendića u redove socijalista još jedan je pokazatelj da je SP u Prijedoru danas stabilna partija, rekao je Igor Knjeginjić predsjednik prijedorskog Gradskog odbora ove stranke.

Socijalisti bilježe rast u Izbornoj jedinici 1, a struktura stranke nije pretrpjela nikakvu štetu odlaskom pojedinaca u prethodnom periodu, poručio je Duško Milunović, predsjednik Regionalnog odbora SP-a u ovoj izbornoj jedinici.

– Svakog dana nam prilaze novi članovi, možda upravo zato što nas je napustio taj lošiji dio. Mi u Prijedoru očekujemo dobre rezultate. Imamo mladu i dobru ekipu, koja je dopunjena novim iskustvom i uvjeren sam da će biti ostvaren izborni cilj, a to su tri odbornika – poručio je Milunović.

Što se tiče održavanja izbora, SP je za to da se oni održe u novembru, kako je i predviđeno, kazao je Đokić dodajući da ne žele da učestvuju u političkim igricama oko termina. SP će na izborima imati odborničke liste u 70 opština i gradova u BiH, dok će u 21 imati kandidate za načelnike opština, naveo je Slobodan Protić predsjednik Izršnog odbora ove partije. On je naglasio  da na izbore ne idu radi mandata i da bi nekim vladali, već da se bave ozbiljnom politikom koja mijenja život na terenu.

Z.J.

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!