DRUŠTVO “MANIFEST”: ZAVRŠNI KONCERT MLADIH MUZIČARA

Društvo urbanih umjetnika „Manifest“ iz Prijedora danas je organizovalo mini-koncert polaznika besplatnih muzičkih radionica koje su održane u okviru projekta „Pojačaj! Pozitivni zvuci prijedorskih mladih“. Riječ je o završnoj prezentaciji Projekta koji je počeo u novembru prošle godine i okupio četrdesetak mladih iz Prijedora, Ljubije, Kozarca i Hambarina, rekao je predsjednik Društva „Manifest“ Dino Mrkalj.

– Održano je ukupno 40 muzičkih radionica u Prijedoru, Ljubiji, Kozarcu i na Hambarinama. Cilj je da se mladima ponudi nešto interesantno, da se uključe u ove aktivnosti. Zadovoljni smo kako je sve prošlo i ovom prilikom bih se zahvalio svim kulturno-umjetničkim društvima, predstavnicima domova kulture u tim sredinama. Pomogli su nam da sve prođe bez problema. Neki polaznici muzičkih radionica bili su totalni početnici, dok su drugi već imali iskustva. U svakom slučaju, svi su naučili nešto novo – rekao je Mrkalj.

Škola muzike sastojala se od po 10 radionica DJ-inga/produkcije, sviranja gitare, bas gitare i bubnjeva. Dejan Vrućinić iz Prijedora rekao je da su radionice za njega bile interesantno iskustvo, jer nije imao prilike ranije svirati s drugima.

– Bilo je zabavno dok je trajalo, a pomalo tužno sad kad se sve završilo. Upoznao sam nove ljude s kojima mogu svirati. Moj instrument je gitara, a prije ovog projekta, uglavnom se to svodilo na sviranje kod kuće – rekao je Vrućinić.

Pozitivne utiske s muzičkih radionica nosi i Nejla Osmanović iz Kozarca.

– Kada sam čula za ovo, odmah sam se uključila. Želja mi je bila da postanem di-džej, stekla sam nova iskustva i naučila puno toga. Zadovoljna sam kako je na kraju sve ispalo – istakla je Nejla.

Društvo „Manifest“ sprovelo je višemjesečni projekat „Pojačaj! Pozitivni zvuci prijedorske mladih“ u okviru BHRI programa. Cilj je angažovanje marginalizovanih mladih iz različitih sredina u konstruktivnim aktivnostima i stvaranje pozitivne veze između njih, kroz besplatne radionice u ruralnim i urbanim područjima u Prijedoru.

D. S.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!