3.8 C
Prijedor
Nedjelja, 26 Marta, 2023

DVA JAVNA POZIVA ZA MLADE

Najnovije vijesti

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD2) raspisao je dva javna poziva za mlade od 18 do 30 godina. Jedan poziv je za prijem  volontera u Gradskoj upravi, a drugi je za besplatnu sertificiranu obuku za razvoj digitalnih vještina.

Iz Gradske uprave pozivaju sve nezaposlene osobe od 18 do 30 godina da se prijave na jedan od konkursa Regionalnog programa lokalne demokratije za Zapadni Balkan koji finansira Evropska unija. V.d. načelnika Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, socijalnu zaštitu i pronatalitetnu politiku i demografsku politiku, Olivera Brdar Mirković, kaže da će rad volontera u Gradskoj upravi biti plaćen šest mjeseci i da postoji mogućnost da se njegov rad produži.

„Uloga volontera je da, u okviru projekta ReLOaD2, pomogne oko realizacije samog projekta, da osnaži sektor civilnog društva kroz svoj rad i da u administrativnim poslovima pomogne koordinatoru za ReLOaD2 projekat. Javni poziv nalazi se na sajtu Grada, objavljen je u sekciji ‘Pozivi’ i dostupan je svim građanima“, navela je ona.

Ona navodi da se drugi javni poziv odnosi na besplatnu sertificiranu obuku za razvoj digitalnih vještina.

„Obuka se tiče ‘soft skills’ vještina, vještina iz oblasti excela, digitalnog marketinga i ostalog. Naravno da će oni, zavisno od zainteresovanosti, odrediti koje vještine će biti primarne u obuci. Ovo je takođe prilika da se na jedan besplatan način, kroz obuku u trajanju od maja do jula, steknu neke vještine koje će mladima biti na dobrobit, nebitno kojim se poslom budu bavili“, kaže ona.

Zainteresovani za digitalnu obuku mogu se prijaviti do 21. marta i njihov broj nije ograničen. Javni poziv za prijem volontera u Gradskoj upravi otvoren je do 28. marta. Prijave se mogu poslati elektronskim putem uz pomoć linkova koji su navedeni u javnom pozivu.

B. M.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!