22.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

EVROPSKA NEDJELJA SPORTA OBILJEŽENA U OŠ “BRANKO ĆOPIĆ”

Najnovije vijesti

Protekla nedjelja bila je Evropska nedjelja sporta. Njenom obilježavanju priključili su se učenici i nastavnici OŠ “Branko Ćopić”, tako što su proteklog petka organizovali kolektivni čas fizičkog vaspitanja.

Ovom času, prisustvovalo je preko 80 učenika prvog, trećeg, šestog, osmog i devetog razreda. Cilj je bio da se pokaže koliko pozitivan uticaj fizička aktivnost i bavljenje sportom mogu imati na zdravlјe i na pravilan rast i razvoj djece. – Održavanjem kolektivnog časa fizičkog vaspitanja želјeli smo da što više djece uklјučimo u sportske aktivnosti i da se što više njih počne baviti sportom, kako bi sutra izrasli u zdrave lјude – istakao je nastavnik fizičkog vaspitanja u ovoj školi, Srđan Stupar.

Kako bi pokazale da je bitno od malih nogu ući u svijet sporta učitelјice Milka Mijatović, Jelena Durković, Ljilјana Milašinović, Nataša Vujić i Vesna Balaban sa najmlađim đacima su se priklјučile izvođenju časa. Pored vježbi oblikovanja koje su izvodili svi đaci, djeca mlađeg školskog uzrasta su se takmičila u štafetnim igrama, a stariji đaci su savladavali tehnike iz košarke, odbojke i rukometa.

Obilјežavanjem Evropske nedjelјe sporta, koja je trajala od 23. do 29. septembra,  OŠ „Branko Ćopić” je još jedom pokazala da se pored sticanja opšteg obrazovanja, mora voditi računa o zdravlјu djece sprovođenjem fizičkih aktivnosti i uklјučivanjem djece u sport.

KV