„FEEL KOZARA“ ZA RAZVOJ LOKALNOG TURIZMA I OČUVANJE RADNIH MJESTA (video)

Agencija za ekonomski razvoj “PREDA-PD” predstavila je projekat “Feel Kozara”, kojim se, kako je rečeno, povećava konkurentnost lokalnog turizma, uz kreiranje novih turističkih sadržaja. Ovaj projekat realizuje Agencija „Preda-PD“ u saradnji s partnerima: Nacionalnim parkom „Kozara“, gradskom Turističkom organizacijom, Elta medija grupom, PD „Klekovača“, Biciklističkim klubom „Prosajkling“ i motelom “Bijele vode”, rekla je koordinator Projekta Milena Gnjatović Simatović. Ona je naglasila da bi povećanje turističkih sadržaja trebalo  dovesti  do očuvanja radnih mjesta i zapošljavnja. Nadaju se većim prihodima domaćih firmi u oblasti turizma.

Projekat „Feel Kozara“ počeo je 30. aprila i finansiran je sredstvima Evropske unije i Savezne Republike Njemačke kroz projekat „EU4 Business“, koji u BiH zajedno sprovode organizacije GIZ, ILO i UNDP – rekla je Gnjatović Simatovićeva i dodala da je sam projekat usmjeren na povećanje turističkih atrakcija, avanturističkog turizma i promocije prirodnih bogatstava, pogotovo Nacionalnog parka „Kozara“. Po riječima Draška Zgodića, planova imaju i u Planinarskom društvu „Klekovača“. Biće urađen dodatni vertikalni dio staze via ferata, u dužini od 40 metara.

– Planinarsko društvo će raditi na dopuni postojećih atraktivnih via ferata staza na stijenama Kozare u blizini Zečijeg kamena – najavio je Zgodić.

U sve će biti uključena bogata gastro-ponuda, a cijeli projekat ima i novi eko-aspekt. Naime, biće nabavljeni električni bicikli, mopedi, motori i trokolice, kako bi i posjetioci koji nisu u najboljoj kondiciji, imali potpun doživljaj Kozare. Ukupna vrijednost projekta, koji će biti implementiran do 31. oktobra naredne godine, iznosi 450.741 maraka.

M. Z.

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!