Ulazak u Prvu ligu Republike Srpske je prioritet, potvrđeno je na nedavnoj sjednici Skupštine Fudbalskog kluba “Omarska”. Skupština je iskazala nedvosmislenu podršku igračima i stručnom štabu u ostvarenju tog cilјa. Takođe, stav Skupštine je da će podržati napore svih struktura Kluba u obezbjeđivanju neophodnih infrastrukturnih i organizacionih uslova za takmičenje u Prvoj ligi RS. Što se infrastrukturnog dijela tiče, poseban akcenat biće na  radovima na završetku izgradnje tribina i pomoćnog terena.

– Kao cilј smo postavili da se takmičarskom pogonu obezbijede svi uslovi kako bi se ostvario plasman u Prvu ligu. Takođe, moramo raditi na tome da obezbijedimo sve infrastrukturne i tehničke  uslove za nastup u tom rangu. Tu spadaju tribine, pomoćni teren i završetak radova na prostorijama Kluba – rekao je predsjednik Skupštine Kluba Siniša Dakić.

Dakić je dodao da je cijela situacija sa koronom pogodila i sport, ali da u svemu ima i nečeg pozitivnog, jer je zbližila lјude okuplјene oko Kluba, što je imalo efekta i na rezultate, kako poslovne tako i sportske. Dakić dodaje da i sponzori pokazuju veće interesovanje za „Omarsku“, što je naročito značajno, budući da bi ulazak u Prvu ligu zahtijevao daleko veća finansijska izdvajanja. Što se sportskog dijela tiče, šef Stručnog štaba Milenko Vuleta istakao je da će se u borbi za plasman u viši rang najvećim dijelom oslanjati na trenutni igrački kadar.Tako da osim nekih već najavlјenih pojačanja, većih promjena neće biti.

– Ovu ekipu čine momci koji su bili pioniri prije osam godina, kad sam preuzeo kormilo. Momci imaju kvalitet. Navikli smo jedni na druge, odlično se poznajemo i slušamo se. To je najbitnije, jer u fudbalu su na prvom mjestu tim i kolektiv. A mi smo to postali – rekao je trener Milenko Vuleta.

On je napomenuo da su igrači pokazali lјubav prema Klubu i tako što su u pauzi, zbog epidemioloških mjera, prionuli na posao i pomogli u radovima na održavanju terena.

Na Skupštini su jednoglasno usvojeni: Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj za 2020. godinu, Plan rada i Finansijski plan za 2021. Takođe, podržan je prijedlog uprave Kluba da Mirko Hrvaćanin, dugogodišnji prvotimac “Omarske”, bude predložen za delegata u takmičenjima u okviru Fudbalskog saveza RS. Onim čime su u “Omarskoj” takođe prezadovolјni je prodaja sezonskih karata. Kako kažu, broj prodatih karata nadmašio je sva očekivanja. To pokazuje da Klub ima podršku, što mještana, ali i lјubitelјa sporta iz drugih gradova, te dijaspore. Iz “Omarske” su izrazili očekivanje da će pandemija uskoro da se završi, kako bi u Prvu ligu ušli pred svojim navijačima.

Z.J.