22.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

FK „Rudar-Prijedor“: Spremni za nastavak sezone

Najnovije vijesti

Ovog vikenda nastavlja se takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske. „Rudar-Prijedor“ u proljećni dio sezone kreće sa svog terena, gdje dočekuje šestoplasirano „Podrinje“ iz Janje. Posljednja proba pred nastavak Lige bila je prijateljska utakmica sa „Kozarom“, koja je završena rezultatom 1:1. Trener „Rudara“ Nedžad Žerić poručio je da sa puno optimizma ulaze u prvi takmičarski susret nakon duge zimske pauze.

– Preuzimamo na sebe ulogu favorita. Utakmicu dočekujemo maksimalno spremni i angažovani, sa puno volje i želje da napravimo prvi korak u proljećnom dijelu onako kako treba. Sa pobjedom i novim bodovima – rekao je Žerić.

Što se tiče igračkog kadra, zbog „žutih kartona“ pravo nastupa neće imati Mujagić, a zbog zdravstvenih problema pod upitnikom su Crnomarković i Živanić. Kapiten Ognjen Davidović poručio je da je uvjeren u pobjedu, te da će subotnji susret pokazati rezultate njihovog rada tokom zime.

– Pobjedom bi osigurali Ligu za prvaka i ostvarili priključak sa dvije vodeće ekipe. „Podrinje“ je nezgodna ekipa, ali mislim da se u Prijedoru ipak mi pitamo – kaže Davidović.

U trijumf ne sumnja ni njegov klupski kolega Nemanja Pekija.

– Svakako da duga pauza ne daje nikome sa sigurnošću da zna sa kakvom formom ulazi u nastavak sezone. Ali mi očekujemo nova tri boda u subotu – rekao je Pekija.

Susret sa timom iz Janje igra se u subotu sa početkom u 14:00 časova, a iz „zeleno-crnog“ tima pozvali su navijače da u što većem broju dođu na Gradski stadion i da ih, kao dvanaesti igrač, podrže u borbi za plasman u Ligu prvaka.

 

Z.J.