U Prijedoru je počela Foto-radionica pod nazivom „Putuj, uživaj, poštuj“, na kojoj učestvuje dvadeset srednjoškolaca iz Ugostiteljsko-ekonomske i Poljoprivredno-prehrambene škole.

– Veoma volim fotografiju, koja predstavlja zanimljiv hobi. Postoji mnogo mjesta koja me inspirišu i koja bih fotografisala da dočaram turistima ljepote našeg grada – rekla je Maja Fuštar iz Ugostiteljsko-ekonomske škole.

Sa učenicima radi mentor Igor Motl, koji se preko 20 godina bavi fotografijom. On je pojasnio da će, nakon teoretske, uslijediti i praktična obuka. Druga radionica biće održana 17. septembra u Nacionalnom parku „Kozara“, gdje će srednjoškolci imati priliku da naprave fotografije prirodnih ljepota i drugih turistima privlačnih detalja. Cilj je ukazati na značaj fotografije u današnjem vremenu, kada je ona postala dio naše svakodnevnice, pojašnjava Motl.

– Razgovarali smo o nekim tehničkim elementima fotografije, na koji način najbolje zabilježiti momenat koji nas okružuje te kako, u stvari, fotografija utiče na naše živote. Fotografija je toliko rasprostranjena da je postala jedna od osnovnih dokumenata današnjice – rekao je Motl.

Radionicu je organizovala Turistička organizacija grada Prijedora u okviru obilježavanja 27. septembra, Svjetskog dana turizma. Direktor Amira Ganić rekla je da će komisija odabrati 28 najboljih fotografija, s tim da će građani preko Fejsbuk stranice “Kozarskog vjesnika” moći da glasaju za tri najbolja rada koji će biti nagrađeni. Najbolje turističke fotografije srednjoškolaca biće predstavljene na izložbi “Putuj, uživaj, poštuj” na Svjetski dan turizma, na gradskom šetalištu.

D.S.

PrethodniFUDBAL: “RUDAR PRIJEDOR” NA LIDERSKOJ POZICIJI
SlijedećiJEDNO LICE ZADRŽANO U BOLNICI, OSMORO PUŠTENO NA KUĆNO LIJEČENJE