5.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Marta, 2023

Frenki i Džoni oduševili prijedorsku publiku

Najnovije vijesti

Četvrte večeri 14. Međunarodnog festivala pozorišta “Zlatna vila”, na sceni prva predstava van konkurencije. Romantična komedija o životu i ljubavi, rađena po tekstu američkog pisca Terensa Mek Nelija, u režiji Tee Puharić, pod nazivom “Frenki i Džoni”, u izvođenju Slobode Mićalović i Igora Đorđevića.

Glavni junaci, su dvoje usamljenih sredovječnih ljudi – nesigurna konobarica Frenki i kuvar Džoni, koji je upravo izašao iz zatvora. Njih dvoje za sobom imaju pun gepek frustracija, ali se uprkos tome spajaju i počinju život iz početka.

Time ruše stereotip, da se sve završava u četrdesetim godinama.

Do danas interesovanje za ovom pozorišnom predstavom ne jenjava i za svako izvođenje se traži karta više, tako je bilo i u Prijedoru.

Sloboda Mićalović družila se sa publikom. Pričala je o svojim počecima, svojim ulogama, o Mlečnom putu. Tom prilikom nam je ispričala da je ona jedan dio svog života i školovanja provela u Leskovcu i da nikada nije zaboravila na ovaj grad.

Petog dana 14. Međunarodnog festivala pozorišta “Zlatna vila”, nastavlja se takmičarski repertoar, na sceni će Gradsko pozorište Podgorice igrati predstavu “Čuvari tvog poštenja”. U okviru pratećeg programa biće predstavljena monografija o Petru Kralju, autora Anite Panić, a učesnik je glumac Aleksandar Stojković Piksi.

Vidimo se u Pozorištu Prijedor!

M.Šodić

 

 

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!