Učenici Muzičke škole ”Savo Balaban” večeras su pred brojnom publikom održali tradicionalni godišnji koncert. Izvođenjem različitih kompozicija na binu gradskog Pozorišta izašlo je 70 učenika. Kako kažu, pripreme za koncert  trajale su  duži vremenski period.

”Pripreme su bile temeljne. Imali smo probe sa našom profesoricom, ali ništa nije bilo teško, jer čast je biti dio jednog ovakvog koncerta.”,istakla je Valentina Drinić, učenik Muzičke škole ”Savo Balaban”, odsjek solo pjevanje.

Volja i želja da se publici predstave što bolje bile su jače od svega. To su na svakodnevnim probama podržali i profesori Muzičke škole.

”Što se tiče samog godišnjeg koncerta, otprilike znamo kad će biti održan, tako da već od drugog polugodišta pripremamo učenike za nastup.”, dodala je Andrea Vulić, profesor violine u Muziškoj školi ”Savo Balaban”.

Tradicionalni godišnji koncert  Muzičke škole ”Savo Balaban” održava se već dugi niz godina. Kako ističu,to je kruna njihovog rada u školskoj 2021/2022 godini.

” Ovo je sumiranje rezultata koje smo postigli na raznim školskim, republičkim i međunarodnim takmičenjima. Ovo je završni koncert na kojem su nastupile sve discipline naše škole a to su: klavir, harmonika, gitara, solo pjevanje, klarinet, flauta, saksofon, violina i vilončelo ”, naveo je Aljoša Novaković, direktor Muzičke škole ”Savo Balaban”

Muzička škola ”Savo Balaban” trenutno broji 358 učenika.

V.Nišević

PrethodniZA TRI DANA 11 NOVIH SLUČAJEVA, DVOJE PREMINULO
SlijedećiNASILJU NIJE MJESTO U SPORTU- Uprava Rudar Prijedora osudila ponašanje grupe navijača