-0.2 C
Prijedor
Subota, 28 Januara, 2023

GRAD PRIJEDOR PRIMJER DOBRE PRAKSE U OKVIRU PROJEKTA “PORTAL OTVORENIH PODATAKA”

Najnovije vijesti

Delegacija Grada Prijedora učestvuje na konferenciji Digitalne transformacije jedinica lokalnih samouprava u BiH, koja se održava u Sarajevu.

Poseban akcenat, na jednom od panela stavljen je upravo na Grad Prijedor, kao primjer dobre prakse u okviru projekta “Portal otvorenih podataka”, ali i kao jedini grad u BiH koji je uradio bazu otvorenih podataka. “Portal otvorenih podataka” je projekat koji implementira UNDP, kao podrška novoizabranim gradonačelnicima u otvorenosti i transparentnosti prema građanima.

Grad Prijedor je napravio velik iskorak u informacionim rješenjima, koja su dostupna građanima, investitorima, ali i svakom kome trebaju informacije o gradu, privredi, turizmu, zdravstvu, komunalnim uslugama, ali i mnogim drugima temama, koje su otvorene putem “Portala otvorenih podataka”. “Ovo je samo prvi dio projekta, koji će se u narednom periodu razvijati i dalje, ali i otvoriti nove mogućnosti, o čemu ce javnost uskoro biti upoznata”, izjavila je Admira Kličić, šef Odsjeka za IKT Gradske uprave Prijedor.

Gradska uprava Prijedor ponosna je na sve sto je urađeno do sada u pogledu digitalne transformacije, koja sasvim sigurno čini ozbiljnu kariku u strategiji razvoja. “Mi nećemo stati na ovom stepenu digitalizacije, već korak po korak idemo dalje, jer nam se kroz to otvaraju nova vrata, benefiti i projekti, koje nećemo ispustiti”, istakla je šef kabineta gradonačelnika Prijedora, Danijela Dodoš.

Ispred Gradske uprave Prijedor konferenciji prisustvuju i načelnik Odjeljenja za privredu i preduzetništvo Rade Rosić i vršilac dužnosti direktora Razvojne agencije grada Prijedora “PREDA” Aleksandar Drljača.

Današnjoj konferenciji, prethodio je sastanak delegacije Grada Prijedora i predstavnika UNDP-a.

www.gradprijedor.org