GRADONAČELNIK OBIŠAO RADOVE NA DVORANI NA URIJAMA

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković obišao je radove na izgradnji sportske dvorane na Urijama. U toku je izgradnja kuglane i postavlјanje ventilirane fasade. Gradonačelnik je napomenuo da se nazire kraj radova na kuglani, koji bi trebalo da budu završeni 15. aprila. On je dodao da zimski uslovi zadaju poteškoće, jer onemogućuju građevinarima da obave sve planirane radove.

– Takođe, kad je postalo malo toplije, započeti su radovi na postavlјanju ventilirane fasade, jer zimski period nije bio povolјan za postavlјanje izolacije. Ovaj dio poslova, sudeći po riječima izvođača, biće završen 15. maja – rekao je Đaković.

On je dodao da bi time kuglana trebalo da bude svečano puštena u rad. Prema procjenama projektanata, cijena radova do završetka dvorane mogla bi da iznosi oko 10.5 miliona KM. Podsjetimo da je Grad u prethodnim godinama izdvojio oko 3.750.000 KM, dok je Vlada RS prošle godine za ove potrebe obezbijedila četiri miliona KM iz naplate Klirinškog duga od Ruske Federacije. Što se tiče krajnjeg roka za završetak svih radova, Đaković je rekao da je teško dati takvu procjenu.

– Problem je što se planovi prave za lјetni period, a sredstva budu obezbijeđena u zimskom. To znači da su uslovi za izvođenje radova različiti od predviđenih – napomenuo je Đaković.

Nakon ove faze, radove odmah nastavlјaju drugi izvođači na preostalim poslovima uređenja dvorane.

Z.J.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!