Gradonačelnik obišao radove na Vatrogasnom domu (video)

Veći dio posla na izgradnji i rekonstrukciji Vatrogasnog doma u Prijedoru je završen. Ovaj objekat trebalo bi da bude u funkciji početkom naredne godine. Radove je danas obišao i gradonačelnik Milenko Đaković.

 

– Nadzorni organi su potvrdili da su radovi do sada kvalitetno urađeni, usaglašeni su poslovi koje bi trebalo raditi u narednom periodu.  Vjerujem da ćemo u Prijedoru dobiti jedan izuzetno funkcionalan Vatrogasni dom, ali i određene prostore koji će biti pri Gradskoj upravi. Pritom, prije svega, mislim na salu za vjenčanja koja će biti izgrađena na ovom lokalitetu – naglasio je Đaković.

Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora

Rukovodilac akcije gašenja požara, Dragan Karlica, 22 godine radi kao vatrogasac. Novi vatrogasni dom, kaže, olakšaće posao, kako u samom objektu,  tako i na terenu za 37 vatrogasaca.

Dragan Karlica, rukovodilac akcije gašenja požara

– Posao će nam biti olakšan i zahvaljujući novoj opremi koja će se upotreblјavati, jer stara se izbacuje – kaže Karlica.

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor Nebojša Milјuš rekao je da se svi radovi izvode na vrijeme i da će do početka januara u funkciji biti novih 1.200 kvadrata Vatrogasnog doma.

Nebojša Milјuš, starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor

– Imaćemo sedam novih garažnih prostora, odnosno četiri sa sjeverozapadne strane i sa zapadne strane garaže za specijalna vozila koja su malo većih gabarita. Danas-sutra kada budemo nabavili neko novo vozilo, moći će da stane u taj garažni prostor – rekao je Milјuš.

Vrijednost projekta Vatrogasnog doma  je 1.730.000 maraka, a novac je obezbijeđen iz namjenskih sredstava za finansiranje vatrogastva u Srpskoj.

I.P.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!