Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović priredio je danas prijem povodom Dana boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata i Dana Boračke organizacije Republike Srpske. Prijemu su prisustvovali predstavnici prijedorskih boračkih organizacija, SUBNOR-a, Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH te Policijske uprave Prijedor. Potencirana je dobra saradnja prijedorskih organizacija prilikom obilježavanja važnijih istorijskih datuma.

– U Prijedoru smo uvijek bili jedinstveni kada se radilo o bilo kakvim manifestacijama: borci, porodice poginulih boraca, SUBNOR, pripadnici vojske i policije te rezervne vojne starješine zajedno su organizovali manifestacije koje pominju činjenice iz Odbrambeno-otadžbinskog rata – rekao je Zoran Predojević, predsjednik Boračke organizacije grada Prijedora, zahvalivši gradonačelniku na današnjem prijemu.

Zdravka Karlica, predsjednik prijedorske Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila,izrazila je zadovoljstvo što će dobra saradnja s Gradskom upravom Prijedor biti nastavljena i u narednom periodu.

– Novom gradonačelniku želim puno uspjeha i da nas dugo vodi u ovom gradu, da bude sve bolje i da i mi učestvujemo u tome – poručila je Karlica.  

Gradonačelnik Dalibor Pavlović čestitao je Dan boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata i Dan Boračke organizacije Republike Srpske, 14. februar. On je rekao da je na prijemu razgovarano i o problemima koji muče boračku populaciju.

– Gradska uprava Prijedor jasno je opredijeljena da boračku populaciju stavi na mjesto koje ona zaslužuje. Grad će da pomogne u rješavanju onoga što je bitno za njih, kao što je i do sada pomagao. Imamo odlične odnose sa njihovim predstavnicima, a tako će biti i u narednom periodu – izjavio je Pavlović napomenuvši da su gradskim budžetom za 2021. godinu planirana sredstva za organizacije koje se bave boračkom populacijom.

Koliki je njihov značaj, ne treba posebno isticati, smatra gradonačelnik Prijedora, dovoljno je reći da je ova populacija stvorila Republiku Srpsku koju čuva i brani i u miru, kroz rad organizacija i udruženja proisteklih iz proteklog rata.

– Naša obaveza je da im stojimo na raspolaganju i pomognemo da zajedničkim snagama očuvamo Republiku Srpsku – rekao je Pavlović, najavivši da će u narednom periodu održavati niz pojedinačnih sastanaka na temu dalje saradnje. Podsjetimo, parastos na Dan boraca biće služen u nedjelju, u Crkvi Svete Trojice, sa početkom u 10.15 časova, dok će centralni dio Manifestacije početi u 11 časova polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja “Za krst časni”.

D. S.