Povodom 9. januara – Dana Republike, gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković upriličio je danas prijem za predstavnike organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata. Gradonačelnik Đaković je ovom prilikom istakao da je godinama saradnja sa ovim organizacijama na dobrom nivou, te da zajednički rade na riješavanju svih pitanja. – Konstatovali smo da smo imali vrlo korektne odnose tokom prošle godine. Da smo se ispomagali i trudili da se nastavi raditi u interesu boračkih kategorija, po svim planovima koji bili pred nama. Tako će biti i ubuduće – poručio je Đaković.

Ove svečanosti su prilika da se razgovara o poboljšanju saradnje u interesu članova boračkih organizacija, rekao je Zoran Predojević, predsjednik Boračke organizacije Prijedor.  – Ovo nije samo susret prijatelja, ratnih drugova, nego i ljudi koji 9. januar – Dan RS doživljavaju kao najveći praznik, jer je za stvaranje RS poginulo 23.000 boraca Vojske RS – dodao je Predojević i svim građanima čestitao Dan Republike Srpske.

Zdravka Karlica, predsjednik Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila grada Prijedora istakla je veoma dobru saradnju organizacije sa Gradskom upravom, te izrazila nadu da će ona biti i nastavljena. – Pričali smo o našim problemima, o riješenim stvarima i šta nas to još čeka kada su naše aktivnosti u pitanju.  Ovom prilikom želim da svim našim članovima poželim srećnu i uspješnu 2020. godinu kao i svim građanima Prijedora – dodala je Karlica.

Čestitkama se pridružio Vojislav Kondić, predsjednik Skupštine Udruženja ratnih vojnih zarobljenika i logoraša regije Prijedor. – Svim građanima RS čestitamo Dan Republike, 9. januar za nas stvaraoce RS je dan kada je osnovana RS i kada je donesena odluka o opstanku srpskog naroda na području BiH – rekao je Kondić. Nakon prijema, položeni su vjenci na centralni spomenik borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu “Za krst časni”. Svečani prijem za gradonačenika Đakovića organizovala je i Boračka organizacija Prijedor.

Obilježavanje Dana Republike u Prijedoru nastavlja se svečanom akademijom “Republici na dar” u organizaciji Gradske uprave, a koja će biti održana u srijedu, 8. januara, u Pozorištu Prijedor u 19.00 časova. U programu svečane akademije učestvovće hor Srpskog pjevačkog društva “Vila” Prijedor, vokalna grupa Udruženja za očuvanje tradicije Prijedor, etno-grupa “Trag” iz Laktaša i učenici prijedorskih srednjih škola, a prisutnima će se obratiti gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Ovogodišnje obilježavanje Dana Republike završava se projekcijom dokumentarnog filma o majoru Milanu Tepiću “Nebo nad Bjelovarom” autora Nedeljka Lajšića u četvrtak, 9. januara, u kinu “Kozara” u 19.00 časova.

M.Šodić

PrethodniRegionalno udruženje distrofičara dobilo prostorije – POTREBNA SREDSTVA ZA ADAPTACIJU (video)
SlijedećiSrećan Božić!