Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović sastao se danas sa Radovanom Popovićem, direktorom preduzeća „Cablex BH“ doo Laktaši, Aleksandrovac. Preduzeće se bavi proizvodnjom i  prodajom kablovske konfekcije koje uskoro otvara izdvojenu jedinicu u Industrijskoj zoni Celpak.

Preduzeće je dio grupacije sa sjedištem u Sloveniji. Ova kompanija ima 12 fabrika u više zemalja Evrope. U Sloveniji 3, Republici Srpskoj jednu, u Srbiji jednu, potom u Poljskoj, Rumuniji, Mađarskoj, Turskoj i Kini, a u Njemačkoj posjeduju centralno skladište, gdje postoji i dodatno sjedište zbog kontakata sa njemačkim i drugim evropskim kompanijama. Preduzeće radi dijelove za eminentne kompanije Boš, Miler, Elektroluks, Štil, te posredno dijelove za autoindustriju za BMV, Audi i Mercedes.

U Laktašima preduzeće ima ukupno 435 radnika.

Preduzeće je u fazi pripreme prostora u industrijskoj zoni Celpak,a  30 radnika iz Prijedora već obavlja obuku u Laktašima. Plan preduzeća je da sredinom marta mjeseca pusti u pogon mašine u Prijedoru i počne sa radom. U Prijedoru je planirano da se rade dijelovi za firmi „Boš“,a plan je preduzeća da vremenom proširi svoje djelatnosti i zaposli još radnika.

Gradonačelnik Pavlović  je izrazio  zahvalnost zbog  otvaranja pogona u Prijedoru i mogućnosti zapošljavanja građana ističući da je gradska administracija na raspolaganju u smislu podrške i pomoći za otvaranje , ali i funkcionisanje  ovog preduzeća u Prijedoru.

Pavlović je naglasio da su vrata Grada otvorena kako ovom , tako i svim potencijalnim i budućim investitorima.

prijedorgrad.org