Gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković razgovarao je danas sa vlasnikom kompanije “Hifa Oil”, Izudinom Ahmetlićem. Povod za razgovor je nedavna kupovina naftnog terminala u Brezičanima od strane ove kompanije, koja važi za najvećeg privatnog distributera nafte i naftnih derivata u BiH.

Akvizicija naftnog terminala u Brezičanima napraviće od Prijedora ozbiljnu energetsku tačku, jer procjene govore da smo sve bliži transportu energenata željeznicom, poručio je Ahmetlić. Namjera im je da ulažu  i razvijaju ovaj terminal, napominje on, a ne da ga sasijeku u staro željezo, jer tako ne razmišljaju ozbiljni privrednici.

– Mi već imamo iskustvo sa rješavanjem terminalskih kapaciteta. Već smo u Zenici na jednom terminalu sličnom ovome. U ovom trenutku taj terminal je potpuno u funkciji, a želja nam je da ćemo uraditi „kopi – pejst“ i u Prijedoru. I da će onda taj terminal biti primjer u Republici Srpskoj kako ozbiljni ljudi, ozbiljni poslodavci i ozbiljne lokalne zajednice mogu napraviti pozitivne privredne priče – rekao je Ahmetlić.

On je dodao da su bile organizovane tri licitacije za terminal, koji je bio u vlaništvu „Energopetrola“, te da se na njih niko nije javljao. Kompanija „Hifa Oil“ je učestvovala tek na četvrtoj, a na akviziciju su se odlučili nakon konsultacija sa stručnjacima u vezi sa ovom investicijom. Ahmetlić se zahvalio gradonačelniku i Gradskoj upravi na profesionalnom odnosu, jer je upravo to presudilo da na Prijedor počne gledati kao na sredinu u koju vrijedi ulagati.

Gradonačelnik, Milenko Đaković poručio je da u ovoj kompaniji i njezinom vlasniku vidi odgovorne i ozbiljne investitore, te da očekuje da će ovo postati terminal visokog standarda. – Očekujem da će i dalje, kako su i najavili, sarađivati sa Prijedorom na realizaciji daljih poslovnih aktivnosti. A sve s ciljem zapošljavnja građana Prijedora – rekao je Đaković.

Kompleks „Energopetrola“ u Brezičanima plaćen je 1.51 milion KM. U prvoj fazi očekivano ulaganje procjenjuje se na oko 10 miliona KM, s tim da se u budućnosti mogu očekivati nove investicije, poručuju iz „Hifa Oil-a“.

Z.J.

PrethodniPOJAČATI MJERE HIGIJENE I U CENTRIMA ZA SOCIJALNI RAD
SlijedećiPOČELA ISPLATA FEBRUARSKIH PENZIJA