U samo jednoj pekari u gradu, onoj  u Ulici Save Kovačevića, nalazi se korpa u koju Prijedorčani mogu ostaviti hljeb koji su kupili svojim siromašnim sugrađanima. Akcija pod nazivom “Hljeb za poslije” počela je prije četiri godine, a iniciralo ju je Udruženje građana “DON” iz Prijedora. Murisa Marić, izvršna direktorica UG “DON”, kaže da je na početku bilo dosta zainteresovanih pekara, ali i sugrađana koji su željeli pomoći.

–  Prije tri do četiri godine imali smo odlične rezultate, a onda se korpa za ovaj hljeb nekako “izgubila” iz većine pekara. Nekom je trebalo prostora, neko je to uradio iz drugih razloga. Ostala je u samo jednoj pekari – kaže Marićeva.

Kada je riječ o “hljebu za poslije”, interes  ne jenjava. Božana Kragulj, radnica pekare “Rosi” u kojoj je ostala ova korpa, kaže da je trenutno mnogo više onih koji hljeb traže, od onih koji ga poklanjaju.

– Dosta ljudi dolazi, mnogo više od onih koji daju novac za ovaj hljeb. U korpi dnevno budu tri do četiri hljeba, a sigurno toliko puta više ima onih koji ga stidljivo traže – kaže Kraguljeva i dodaje da korpa u pekari ostaje do daljnjeg.

KV

foto: Giga

PrethodniKOŠARKA: PIONIRI  “HANTERSA” U PREMIJER LIGI BiH
SlijedećiKK „ŠUTER“ POBJEDNIK MEMORIJALNOG TURNIRA “MARKO DRINIĆ” (FOTO i VIDEO)