U Prijedoru će u ponedjeljak, 24. avgusta, biti otvorena humanitarna izložba i prodaja slika koju organizuju banjalučki Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji, Grad Prijedor i Muzej Kozare, najavljeno je iz ovog odbora.

Slike će biti izložene deset dana, a sav prihod od njihove prodaje namijenjen je za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar”“ u Kosovskoj Mitrovici.

“Na humanitarnoj prodajnoj izložbi biće izloženo i ponuđeno 25 autorskih radova od 19 slikara iz Republike Srpske koji su donirali svoja djela i tako se humanitarno uključili u izgradnju centra koji gradi Odbor u Kosovskoj Mitrovici za više od 140 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji”, navodi se u saopštenju.

Ovo je peta humanitarna prodajna izložba koju je Odbor uz pomoć lokalnih institucija prethodno organizovao u Banjaluci, Brčkom, Trebinju i Istočnom Sarajevu, gdje je do sada prodano 27 slika.

“Molimo sve koji mogu i žele da pomognu ovaj humani projekat da posjete i kupe sliku i tako učestvuju i izgradnji ovog značajnog centra izgrađenog na humanosti Republike Srpske”, poručuju iz Odbora.

Otvaranje izložbe najavljeno je za 24. avgust u 11.00 časova u prostorijama Muzeja Kozare u Prijedoru.

SRNA