Susretima 2. Kola nastavljeno je takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske za košarkašice. Košarkašice „Mladosti“ su, na domaćem terenu,  rezulčtatom 97:76 porazile su ekipu „Ilidže“. Prijedorčanke su dobro otvorile meč i prvu četvrtinu završile rezultatom 21:16. Gošće su bile bolje u drugoj četvrtini i taj dio igre dobile rezultatom 25:16. Tim „Mladosti“ trenera Srđana Golubovića, superiorno je odigrao treću četvrtinu i slavio rezultatom 33:17, dok je poslednjih deset minuta završilo pobjedom „Mladosti“ od 27:18.

U pobjedničkom timu Prijedorčanki Anđela Gligić je postigla 36, Ivana Turudija 20, Ivona Knežević 12,  a po četiri koša Lea Lukić i Zorana Petoš. Doprinos pobjedi, sa dva koša, dala je i Zorana Petoš. Još su igrale: Anđela Kremenović, Sara Žigić, Marija Ilić, Lana Kantar, Maja Đukić i Sara Mačetić.

Izabranicama trenera Srđana Golubovića slijedi teško gostovanje kod ekipe „Trebinje 03“.

„Mladost“ je, sa prosjekom od 16 godina, najmlađi tim šampionata Republike Srpske. Uz nseniorke nastupaju u mini basket i kadetskoj ligi. Prvi strijelac kadetske lige je članica „Mladosti“ Ivana Turudija, potencijalna  reprezentativka Republike  Srpske.

M.Bogun

PrethodniPODRŠKA PODIZANJU PLASTENIKA ZA 40 POLJOPRIVREDNIKA (VIDEO)
Slijedeći„VEČE GITARE“ U ČETVRTAK