9.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

INICIJATIVE O FORMIRANJU NOVIH OPŠTINA DOVEDENE U PITANJE (video)

Najnovije vijesti

Formiranje novih opština na teritoriji Prijedora dovedeno je u pitanje, ukoliko je suditi po jučerašnjem sastanku Milorada Dodika i Marka Pavića, gdje su lideri SNSD-a i DNS-a odbacili mogućnost da te inicijative budu sprovedene u djelo. Sead Čirkin iz Inicijativnog odbora za formiranje opštine Kozarac, poručuje da se oni u svojim aktivnostima vode zakonskim i ustavnim odredbama, te da ovakve izjave politčkih lidera uopšte nisu u skladu sa važećim pravnim normama.

– Ova inicijativa ima zakonsko i ustavno uporište. Smatram i da će nakon ovih, po meni, ishitrenih izjava, preovladati poštivanje prava, Evropske povelje o lokalnoj samoupravi, ali i prakse, jer imamo slučaj formiranja opštine Stanari – rekao je Čirkin.

On je dodao da nastavljaju sa svojim aktivnostima, da Kozarac ispunjava sve zakonske uslove za dobijanje statusa opštine. Sa planovima  nastavljaju i u Omarskoj, gdje iz Inicijativnog odbora za formiranje ove opštine poručuju da će o svim daljim koracima javnost biti blagovremeno obaviještena.

https://youtu.be/ezgMFdlU_UY

Z. J.